«

»

nov 07

15e plaats voor Ruben Derksen op het Juniorentoernooi “Trophäe der Friedensstadt Osnabrück (D)”

5-11-2016

Zaterdag heeft Scaramouche schermer Ruben Derksen (Cadet) meegedaan met het grote Juniorentoernooi “Tropäe der Friedensstadt Osnabrück” in Duitsland.
164 deelnemers. Samen met 5 andere Nederlanders mocht Ruben zich bewijzen op een belangrijk Duits kwalificatietoernooi. Van het Degenbegeleidingsteam was Edwin Treffers mee voor de nodige tips en morele ondersteuning.
Ruben begon goed in een poule van 6 waar hij 5 partijen wist te winnen. Hierdoor kwam hij als 30e uit de voorronde waar er 140 door mochten naar de tussenronde. In de tussenronde zat Ruben in een poule van 7. Van de 6 partijen wist Ruben er 4 te winnen waardoor hij als 49e uit de tussenronde kwam waar er 120 door mochten naar de eliminatie.
Als 37e geplaatst moest Ruben zijn eerste eliminatie schermen op het tableau 128. Deze partij wist hij overtuigend te winnen met 15-2. Op het tableau 64 werd gewonnen met 15-7. Daarna tableau 32 die ook werd gewonnen met 15-10.
Op het tableau 16 moest worden geschermd tegen de zeer sterke Samuel Unterhauser. Ruben stond achter met 10-7 toen hij zijn enkel verzwikte en er 10 minuten blessuretijd voor nodig was om weer een beetje op zijn voet te kunnen staan. Opgeven wilde hij niet, maar snelle acties waren er niet meer bij. Wat een doorzetter. Toch wist Ruben nog 4 treffers te maken waardoor hij uiteindelijk de partij verloor met 15-11.
Super goed geschermd en een mooie uiteindelijke 15e plaats behaald.

Mede namens de Scaramouche Club van 100 kan Ruben zich blijven ontwikkelen en deze toernooien schermen. Club van 100, bedankt hiervoor.
DSCN0454

Geef een antwoord

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.