Beginners

Schermen is niet zo maar een sport, het is een vechtsport. In essentie gaat het om het duel van man tegen man waarin beide tegenstanders tot het uiterste gaan om elkaar uit te schakelen, echter zonder dat er een druppel bloed vloeit. Het is een droomcombinatie: vechten zonder elkaar te beschadigen. Iedereen die een wapen kan vasthouden, kan zijn geluk in het gevecht beproeven. Maar wees gewaarschuwd want er zit een addertje onder het gras: wie kennismaakt met het schermen is in veel gevallen ogenblikkelijk verkocht!

Schermen kan beoefend worden voor jongens en meisjes vanaf ongeveer de leeftijd van acht jaar. Er zijn drie verschillende wapens die bij het schermen gebruikt kunnen worden, welke allemaal hun eigen charmes hebben: de floret, de sabel en de degen.

Wil jij kennismaken met de sport, dan kan dat  bij Scaramouche natuurlijk altijd, loop gerust eens het schermcentrum binnen tijdens één van de trainingen. Er zijn natuurlijk ook speciale beginnerscursussen, een aantal keer per jaar organiseert Scaramouche zo een introductie van de schermsport, voor jong en oud.

De kans is groot dat je meteen een liefhebber bent van de sport en dan kun je natuurlijk een echte schermer worden. Na de kennismaking kies je meestal één van de wapens kun je je inschrijven als lid van Scaramouche. Je kunt dan wekelijks komen trainen en je zult je vanzelf ontwikkelen in de sport. In de loop van de tijd kun je ook je eigen echte uitrusting bij elkaar verzamelen.