«

»

mei 06

Brons voor Tristan Tulen bij Grandprix in Cali, Columbia

5 mei 2019

Scaramouche schermer Tristan Tulen wist gisteren een bronzen medaille te behalen in Cali, Colombia bij een Grandprix degentoernooi. Bij het eerste kwalificatietoernooi voor de Olympische Spelen 2020 deden veel bekende topschermers mee. Het was dus een bijzonder sterk toernooi.

Afgelopen vrijdag starte Tristan al sterk door alle partijen in zijn poule te winnen. Hiermee was hij direct geplaatst voor het hoofdtoernooi op de zondag. Op zondag won Tristan overtuigend zijn eerste eliminatie met 15-8. Vervolgens moest hij aan de bak tegen de Fin Niko Vuorinen die de partij ervoor Bas Verwijlen had verslagen. Tristan had goed grip op Vuorinen en won de partij met 15-13. Daarna was bij de 16 de Hongaar Redli aan de beurt. Bij een vorige ontmoeting was de Hongaar de baas, maar dit keer wist Tristan in een zeer spannende partij te winnen met 12-11. Bij de 8 was Tristan’s tegenstander de Spanjaard Pereira. Ook dit was weer een hele spannende match en wist Tristan te winnen met 15-12.

In de halve finale werd geschermd tegen de Japanner Minobe. In het begin wist Tristan geen grip op zijn tegenstander te krijgen waardoor de Minobe uit wist te lopen. In de derde periode wist Tristan de schade iets te herstellen, maar was het te laat voor de overwinning. Tristan verloor met 10-15. Brons was een feit.

Een supergoed resultaat en een grote stap in de kwalificatie naar de Olympische Spelen in 2020.

Tristan, gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.