«

»

sep 24

Goud Mieke en drie maal zilver in ‘Arnhems’ Duiven

ARNHEM – Afgelopen weekend werd de jaarlijks Scaramouche Trophy gehouden in sporthal de Spelleward in Duiven, in tegenstelling tot de voorgaande edities, welke in het Olympus College te Arnhem werden geschermd. Een grote factor die bijdroeg aan deze verplaatsing naar Duiven is het nieuwe project van Scaramouche in de kleine stad nabij Arnhem. Scaramouche Duiven zal per 1 oktober starten als dependance van de vereniging en zo zullen de sport en de vereniging ook in Duiven gepromoot worden.

De Scaramouche Trophy werd geopend door wethouder Sjef van Groningen, wie aangaf zeer verheugd te zijn met de nieuwe vereniging in Duiven. De uitstekende organisatie van het toernooi dit weekend werd bevestigd door de vele deelnemers uit het hele land en verder. Het toernooi werd hiermee dankzij de vele enthousiaste vrijwilligers een groot succes.

Zaterdag werden de wapens floret en sabel geschermd en Scaramouche werd ‘in eigen huis’ op alle fronten vertegenwoordigd. Bij floret werd het herentoernooi gewonnen door Sebastiaan Borst van OKK. Benjamin Rostoker was als nummer veertien de beste schermer namens Scaramouche, voor de 20e Rogier Evertsen en de 22e Joris Schreuder. Bij de dames pakte Scaramouche maar liefst twee medailles: Corine Goossens-Klok pakte brons en Mieke de Graaf-Stoel wist knap het toernooi te winnen. Ze was in een spannende finale met 13-12 te sterk voor Daniela Pesarini van Zaal Heeroms. Christine van der Linden werd zevende.

Goud voor Mieke de Graaf-Stoel (Foto © Oscar Kardolus)

Het sabeltoernooi was bij de heren breed bezet door Scaramouche met maar liefst vier schermers. Het mocht helaas geen medaille opleveren: Martijn Polak werd vijfde, Erwin Dumoulin zesde, Aleh Pimenau achtste en Queron Panjer negende. Mike Goedhart van Déropement nam het goud mee naar Zutphen. Bij de dames was Scaramouche wel zeer succesvol. Joke Salome (zevende) en Henriette Hofman (vijfde) werden uitgeschakeld in de kwartinale, maar Antoinette Hofman en Floor Verdouw wisten wel het podium te bereiken. De dames troffen elkaar in de halve finale. Floor won het ‘Arnhems’ onderonsje met 15-13 en mocht aantreden in de finale. De Duitse Friederike Janshen was hier met 15-6 te sterk, maar het zilver voor Floor bleef een knappe prestatie.

De zondag werd vrijgehouden voor het breedst bezette onderdeel: het degentoernooi. Deze dag leverde op sterke deelnemersvelden maar liefst twee Arnhemse successen op. Bij de heren wist Ryan Oosthof op een dertig man sterk veld door te dringen tot de finale, nadat hij in de halve finale jeugdinternational Zoa de Wijn met 15-12 wist te verslaan. In de finale was international Tristan Tulen van Den Bosch te sterk voor de schermer en trainer van Scaramouche. Ryan verloor met 15-9, maar ging knap naar huis met het zilver. Björn Blaas werd nog knap achtste, Niel Vredeveldt werd 15e, Hedzer Uulders 20e en Peter Sliepenbeek 30e.

Zilver voor Ryan Oosthof (Foto © Oscar Kardolus)

Bij de dames was Cheryl de Jong succesvol. De Apeldoornse won in de halve finale met 15-8 van de sterke Marlies Terzopoulos, maar moest in de finale toegeven aan de Estse Anastasia Jelinivets: 15-8. Het zilver was wel een knappe prestatie tussen de dertien sterke dames, waarvan Amber Hoogendoorn namens Scaramouche als vijfde eindigde. Dinie Evers en Kim Hoogendoorn werden respectievelijk 12e en 13e.

Bekijk hier de gehele resulaten en bekijk de foto’s op de fotopagina.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.