«

»

apr 07

Kwalificaties NK 2013

Poster NK 2013Onlangs werden de direct gekwalificeerde schermers en schermsters voor het NK schermen door de Nederlandse Schermbond bekendgemaakt. Er plaatsen zich acht schermers per categorie direct voor de beste zestien.

De eerste vier schermers van iedere categorie op de Nederlandse ranglijst van 1 april 2013 plaatsen zich als eerste voor de beste zestien schermers op het NK. Hierna worden de beste vier schermers op de eindstand van de KNAS-Cup gebruikt, een klassement dat ontstaat uit resultaten van alle Nederlandse seniorentoernooien. Wanneer een schermer in de top vier van de de KNAS-Cup al is geplaatst via de ranglijst, plaatst nummer vijf van de KNAS-Cup zich, enzovoorts. Er hebben zich acht schermers namens Scaramouche geplaatst voor de beste zestien.

Bij de degendames werden Cheryl de Jong en Amber Hoogendoorn respectievelijk tweede en derde op de KNAS-Cup, waarmee zij zich uiteraard plaatsen voor het NK. Bij de heren wist helaas geen enkele schermer zich te plaatsen namens Scaramouche. Bij floret werd Mieke de Graaf-Stoel tweede in het KNAS-Cup klassement en zij is daarmee de enige floretschermer die namens Scaramouche op het NK aantreedt.

Bij sabel doet Scaramouche het dit jaar het beste. Antoinette Hofman wist een knappe prestatie neer te zetten door de derde plaats te bezetten op de Nederlandse ranglijst. Naast Antoinette plaatste ook haar zusje Henriëtte zich, zij werd tweede bij de KNAS-Cup, en plaatste Floor Verdouw zich, zij was de beste schermster op de KNAS-Cup lijst die zich niet plaatste via de ranglijst. Bij de heren plaatst Alek Pimenau zich knap door een derde plaats te bezetten op de ranglijst. Martijn Polak was de vierde beste schermer op de KNAS-Cup die zich niet plaatste via de ranglijst en ook hij mag zich daarom melden op het NK dit jaar.

De eerst geplaatste acht schermers voor iedere categorie zijn nu bekend. Zaterdag 20 april zullen de voorrondes van het Lotto NK Senioren plaatsvinden. Iedere schermer is toegestaan hier deel te nemen, waarna van iedere categorie de beste acht schermers zich plaatsen voor de volgende dag. Op zondag 21 april voegen deze acht schermers zich bij de acht direct geplaatste schermers, waarna de Nederlandse Kampioenen bepaald zullen worden via directe eliminaties.

De directe plaatsingen zijn alleen nog maar kwalificaties; bij afmeldingen van schermers kunnen de directe plaatsingen nog veranderen. Het finaleprogramma op de finaledag zal om 13.30 uur van start gaan. Het NK vindt dit jaar plaats in het topsportcentrum in Rotterdam. U kunt voor meer informatie over de Lotto Nederlandse Kampioenchappen 2013 terecht op de website van de KNAS.

Geef een antwoord

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.