«

»

aug 05

Overlijden Philip Anzion

Bij het overlijden van Philip Anzion

Vorige week namen we afscheid van een lid van Scaramouche.  Alle leden van onze vereniging ontvingen het bericht dat Philip Anzion was overleden op slechts 53-jarige leeftijd. Ooit, 40 jaar eerder door zijn moeder op 13-jarige leeftijd bij Scaramouche afgeleverd om er zijn eerste schermles te ontvangen. Philip woonde destijds in een boerderij in het Sonsbeekpark. Ongeveer 15 jaar geleden verliet hij ons en was om te verhuizen naar Zeeland. De liefde voor Louise en de zee dreven hem naar het westen.

Hij werd op alle wapens een bekwaam schermer en was vooral sterk op het wapen floret. De degen wist hij ook zeker goed te hanteren. Philip bracht het in zijn 25-jarige schermcarrière tot schermleraar en bezocht diverse buitenlandse schermstages o.a. in Hongarije en Polen. Philip was er veel en vaak en er kon altijd een beroep op hem gedaan worden. Zeker in de tijden van de Airborne Trophy, een Worldcup A toernooi tussen 1980 en 1994 was Philip vooral belast met het logistieke deel, het transport van en naar Papendal, Valkenhuizen en Stadhuis. Het schermen nam een belangrijke plaats in zijn leven zo getuigen de diverse speeches bij zijn crematie. Philip bleef tot zijn levenseinde lid van Scaramouche.

We hebben afscheid genomen van een veel te jonge schermmakker die veel voor Scaramouche heeft betekend.

2 reacties

 1. hewi bod

  Dit bericht heeft mij erg getroffen. Juist omdat ik op zoek was naar oude schoolmakkers uit de tijd van de MTS apeldoorn. Philip was een goede maat en we hebben een leuke tijd samen gehad. We kwamen uit verschillende milieus, maar toch klikte het prima.

  Het is ontzettend jammer om te horen dat hij is overleden. Prima vent die te vroeg is gegaan.

  Hewi Bod.

 2. Theo Witjes

  Wat een afschuwelijk bericht. Gisteren met Hans Hiemstra naar Viggo Bouwensch geweest in Düsseldorf om oude MTS verhalen op te halen. Van Viggo hoorde we dit bericht.
  Ook ik heb veel lol gehad met Philip in die tijd, bovendien net als ik een echte Ernhemmer.
  Wist niet wat ik hoorde. Veel te vroeg gestorven.
  Afz: Theo Witjes

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.