«

»

apr 03

Resultaten Amber en Ryan in Birmingham

BIRMINGHAM – Op 31 maart 2013 hebben Amber Hoogendoorn en Ryan Oosthof (beiden degen) in het Engelse Birmingham meegedaan aan het Birmingham International Fencing Tournament.

Amber startte zeer goed in een sterk deelnemersveld door 5 van de 6 partijen in de voorronde te winnen. Ze was als 13e door na de voorronde wat voor haar een vrijstelling voor de eerste eliminatie (tableau van 128) betekende. Om de tableau van 32 te behalen moest Amber het opnemen tegen Molly Goodlass (UK). Het was een spannende partij waar het gelijk opging. Na de 3e termijn was de stand 8 – 8. Door loting werd bepaald dat Amber voordeel had in de extra minuut waardoor het voor haar niet noodzakelijk was een treffer te maken om de partij te winnen. Helaas wist  Amber haar voordeel niet omzetten in een winstpartij waardoor ze uiteindelijk 34e geworden op dit sterke toernooi met 6 verschillende nationaliteiten (bij dames degen).

Ryan begon minder sterk aan zijn voorronde. Hij wist van de 5 partijen er 3 te winnen waardoor hij als 49e uit de poule kwam. In de eerste eliminatie (tableau 128) moest Ryan het opnemen tegen de als 80e geplaatste James Bate (UK), welke partij hij overtuigend wist te winnen met 15-3. Zijn volgende tegenstander, de als 16e geplaatste Neill Fotheringham (UK), maakte het Ryan erg lastig. Bij een gelijke score van 11 – 11 wist Ryan toch door te zetten en won hij uiteindelijk met een score van 15-12. Om bij de laatste 16 te eindigen moest hij het opnemen tegen de als 17e geplaatste Andrew Hibberd (UK) die overduidelijk niet wist wat hij moest doen waardoor Ryan de partij met 15-6 binnen 3 minuten naar zijn hand zette. Door de matige voorronde van Ryan moest hij het opnemen tegen de als nummer 1 gerankte Marc Burkhalter. Aan het begin van de partij wist de Engelsman telkens een paar punten voor te blijven op Ryan. Uiteindelijk kreeg Ryan zijn tegenstander door en wist hij in de slotfase van de partij alsnog de winst te pakken met 15-12. In de kwartfinales (de laatste 8) moest Ryan het opnemen tegen een jong Schots talent. Helaas kon Ryan geen grip krijgen op zijn spel waardoor de Schot verder uitliep en Ryan de partij verloor met 15-8. Uiteindelijk resulteerde dit in een 7e plaats op dit grote internationale toernooi waar 116 deelnemers meededen (bij degen heren) uit 7 verschillende landen.

Geef een antwoord

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.