«

»

jun 28

Scaramouche zesde op NJK

DUIVEN – Afgelopen weekend 22 en 23 juni werden de Nederlandse Jeugdkampioenschappen gehouden in Duiven. Scaramouche was niet alleen organisator, maar deed uiteraard ook mee. Hier volgt een samenvatting van alle resultaten van de jeugdschermers van Scaramouche.

Zaterdagochtend begon het toernooi met kuikens en benjamins bij floret en met pupillen bij degen. Luc Nieboer eindigde als 24e benjamin op floret, pupil Ruben Derksen werd elfde bij degen. In de middag waren de cadetten op floret en de pupillen op sabel aan de beurt. Scaramouche was alleen actief bij sabel, pupil Merlyn van Klaveren behaalde een mooie achtste plaats en Mijs Wouterse werd zelfs vijfde.

Aan het einde van de dag was nog de beurt aan de oudste jeugd, de junioren. Op degen behaalde Sander Peters een 18e plaats en op sabel vielen de eerste medailles van de dag. Het sabeltoernooi voor de junioren werd gemixt geschermd, maar de uitslag werd uiteraard los van elkaar gepresenteerd. Bij de jongens werd Sjoerd Hageman zesde en won Rik Theijssen als cadet het zilver. Antoinette Hofman wist hetzelfde te presteren, zij behaalde zilver bij de meisjes.

Zondagochtend werd er wederom begonnen met floret, dit keer met pupillen. Huib Dijkstra en Colin van der Weerdt werden hier respectievelijk 32e en 33e. Eveneens begonnen op zondagochtend de kuikens en benjamins op degen, maar hier deed Scaramouche niet mee met schermers. ’s Middags begonnen de cadetten hun toernooi op degen. Judith Ebben werd bij de meisjes tiende. Pupil Ruben Derksen deed ook mee bij de cadetten, na de poules stond hij 25e, maar hij wist zich in de eliminaties terug te vechten tot de kwartfinales en werd knap achtste.

In de loop van de dag werden er wederom prijzen gepakt, weer op sabel. Het was eerst de beurt aan de benjamins; na opnieuw een gemengd toernooi werd Joop Kuilman zevende, werd Jurjan Jeuring vijfde en pakte Juna de Koning zelfs een mooie bronzen medaille. Aan het einde van de dag, tegelijkertijd met de junioren op floret, waar Scaramouche niet meedeed, begonnen de cadetten hun sabeltoernooi. Dit toernooi was ook gemixt en na splitsing van de resultaten hadden Laksmi Papenburg, Aloys Kuster en Rik Mijsbergh respectievelijk een vierde, vijfde en negende plaats behaald. Henriette Hofman wist nog hoger te eindigen en zij behaalde met haar prestatie een zilveren medaille bij de meisjes. Rik Theijssen, met al een zilveren medaille op zak, wist zelfs het toernooi te winnen en werd Nederlands Kampioen.

Alle prestaties bij elkaar eindigde Scaramouche als zesde van de 31 verenigingen in het klassement voor de Verenigingsbeker. Scaramouche had 41 punten, Schermclub Den Bosch won de beker met 120 punten.

Download hieronder de complete resultaten.

   

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.