«

»

nov 23

Sportwijs Arnhemse Spelen

Donderdag 17 november vond de 2e Editie Sportwijs Arnhemse Spelen plaats op  sportcentrum Valkenhuizen.

Een deelnemersaantal van 600 basisschool kinderen, gedurende de gehele dag, opgesplitst in groepen van 100. Op deze dag kwamen deelnemende basisschool leerlingen in aanraking met voor hen deels onbekende sporten.
Elke editie laat leerlingen kennis maken met 5 thema sporten (schermen, zaalvoetbal, hockey, badminton, dansen/turnen) die in Arnhem beoefend kunnen worden.

In samenwerking met het Sportbedrijf Arnhem waren wij, Scaramouche, zeer gemotiveerd om de jeugd in beweging te krijgen en ze in beweging te houden. We hopen hiermee de basisschool kinderen te inspireren en te enthousiasmeren. Door deelname aan dit evenement kunnen we leerlingen laten zien hoe leuk de schermsport is.

Het evenement vond plaats in 2 delen, waarbij in de ochtend de middenbouw leerlingen deelnamen en in de middag de bovenbouw leerlingen. Na de gezamenlijke opening en warming-up  voor de middenbouw leerlingen kon het feest om 09.30u beginnen.

Voor de bovenbouw vond de gezamenlijke opening en warming-up om 12:30 plaats.

Martin Ariaans (leiding schermworkshop), Conrad Makoski (leiding toneel/zwaardvechten workshop), Marit Derksen, Ruben Derksen, Louis Hopstaken, Jan de Graaf, Mieke de Graaf-Stoel waren de vrijwilligers voor Scaramouche.

Gelukkig kreeg Scaramouche ook 10 studenten vrijwilligers aangewezen om te assisteren. Marit Derksen en Jan begeleiden  5 studenten welke de groep van 100 splitst (in 2x 50) en assisteren de kinderen met het omkleden en wisselen van activiteit.

De Schermworkshop en Toneel/zwaardvechten workshop bestond uit 6 tijdselementen met 2x 50 kinderen. Er is voor het toneel/zwaardvechters onderdeel flink gefröbeld zodat er zonder ongelukken flink “gevochten” kon worden

Een vermoeiende maar waardevolle dag.

Zie https://www.sportbedrijfarnhem.nl/voor-jou/scholen/arnhemse-spelen/ voor meer informatie over de Arnhemse Spelen.

DSC_0121DSC_0120DSC_0141

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0123

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.