«

»

okt 15

Tristan Tulen wint toernooi Livry Gargan (Fr)

14 oktober 2018

Tristan Tulen is er in geslaagd het grote toernooi in Livry Gargan te winnen. Een toernooi dat vergelijkbaar is met een A-toernooi en dit jaar 394 deelnemers kende. Kortom een zwaar toernooi dat door diverse schermers uit Europa wordt bezocht vanwege het hoge niveau. De schermers komen dan uit voor de diverse Franse schermclubs. Zo komt de Arnhemse Scaramouche schermer Tristan Tulen uit voor de club uit Tourcoing. Zijn broer Rafael komt uit voor de club uit Douai en Ruben Derksen kwam uit voor Scaramouche.

Om de 2e dag te halen moest er een goede poule geschermd worden en daarna 2 eliminaties worden gewonnen. Tristan was door zijn ranking direct door naar de 2e dag.

Ruben won 5 van de 6 partijen in de poule. Rafaël won 3 van de 6 partijen. Rafaël wist daarna de eerste eliminatie niet te winnen en lag daarmee uit het toernooi. Ruben wist de eerste eliminatie goed te winnen, maar verloor de tweede, waarmee hij ook uit het toernooi lag. Ruben is uiteindelijk 112e geworden en Rafaël 231e.

Na de voorrondes op de 2e dag werd in de middag de finale gevochten om de Coupe Jean Moret.

Frankrijk is het land waar de huidige wereldkampioen huist en een hoog niveau heeft op dit moment qua degen schermen. Tristan wist uiteindelijk de finale te bereiken en trad daar aan tegen de Europees kampioen van april dit jaar de Fransman Nelson Lopez-Pourtier. Nelson is lid van het nationaal team van Frankrijk en moest het onderspit delven tegen onze Arnhemse Scaramouche schermer Tristan Tulen. Een prestatie van formaat en een opsteker voor het zojuist gestarte schermseizoen.
De uren sparren en trainen onder leiding  van de Scaramouche degentrainer Arwin Kardolus werpt zijn vruchten af. Arwin weet hoe het is om op dit niveau te opereren als voormalig Olympiadeelnemer en diverse keren Nederlands kampioen op het wapen degen.

Heren, gefeliciteerd met dit resultaat.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.