Topsport

Bij Scaramouche zijn er regelmatig topsporters ontstaan en deze zijn ook nog altijd actief. De topsporters trekken meestal hun eigen strak georganiseerde plan, maar hier is toch een overzicht voor de mogelijkheden van jeugdtoppers.

Grote toernooien

Topsporters kunnen meedoen aan grote toernooien, die meestal in het buitenland worden georganiseerd. Duitsland is hierbij een goed toegankelijk land met een grote top, maar ook in Belgiƫ, Luxemburg en de rest van Europa kan men terecht. Grote toernooien met veel deelnemers uit verschillende landen leveren veel punten op voor de Nederlandse ranglijst, als er goed gepresteerd wordt.

Wereldbekers

Er zijn, naast de normale toernooien, ook wereldbekers. Er zijn alleen wereldbekers voor junioren, welke over de hele wereld worden georganiseerd. De prestaties leveren veel punten op voor de Nederlandse ranglijst maar ook voor de wereldranglijst van de FIE. Voor cadetten zijn er ook een soort wereldbekers, maar dan georganiseerd in uitsluitend Europa, het Europees Cadettencircuit. Deze prestatie leveren punten op voor de Nederlandse en de Europese ranglijst van de EFC.

Als de sporter met zijn prestaties voldoet aan de eisen, kan deze worden afgevaardigd door de KNAS naar het EK en het WK voor de jeugd. Informatie over regels, eisen en andere topsporterszaken is te vinden op de website van de KNAS.