Topsport

Bij Scaramouche zijn er regelmatig topsporters ontstaan en deze zijn ook nog altijd actief. De topsporters trekken meestal hun eigen strak georganiseerde plan, maar hier is toch een overzicht van de mogelijkheden voor topsporters.

Grote toernooien

Topsporters kunnen meedoen aan grote A-toernooien, die meestal in het buitenland worden georganiseerd. Duitsland is hierbij een goed toegankelijk land met een grote top, maar ook in België, Luxemburg en de rest van Europa kan men terecht. Grote toernooien met veel deelnemers uit verschillende landen leveren veel punten op voor de Nederlandse ranglijst, als er goed gepresteerd wordt. Er zijn Grand Prix toernooien, grote internationale toernooien met een grote prijs, satelliettoernooien en wereldbekerwedstrijden.

Wereldbekers

Het wereldbekercircuit is een groot internationaal circuit van wedstrijden. De prestaties leveren veel punten op voor de Nederlandse ranglijst maar ook voor de wereldranglijst van de FIE, wat kan leiden tot kwalificatie voor de Olympische Spelen. Je kunt niet altijd meedoen aan een wereldbeker (of een Grand Prix of satelliettoernooi), want je hebt een minimaal aantal nationale punten nodig. Informatie over eisen en wereldbekerwedstrijden vind je op de website van de KNAS.

Als de sporter met zijn prestaties of talenten voldoet aan de eisen van de KNAS, kan deze worden afgevaardigd door naar het EK, WK of de Olympische Spelen.