«

»

mrt 25

Zilver voor het team tijdens Alter Haudegen turnier in Pulheim(D)

Verslag door Henk Uijting

17 maart 2018

Ik deel graag met jullie de ervaringen van een prachtige schermdag afgelopen zaterdag op zo’n 160 kilometer van Arnhem.

Bij ons laatste bezoek aan dit toernooi in Pulheim werd ons duidelijk dat men er bij het jubileum van 2018 er iets groots van wilde maken.

Het zou de 25e uitgave worden van het Alter Haudegen turnier en de schermvereniging zelf zou haar 40 jarig jubileum vieren.

Een drielanden toernooi tussen de degen teams uit België, Duitsland en Nederland. Vooraf bereikte ons nog het verzoek om wel in dezelfde trainingspakken te verschijnen en dat lukt dan prima met de beschikbaar gestelde pakken van ons Scaramouche. Dat dit geen loze kreet bleek wel bij de start van het toernooi. We begonnen met de fotosessies en dat onder onze nationale driekleur en het aanhoren van het Wilhelmus. Daarna volgden nog diverse speeches van bestuursleden van de stad, nationale en regionale schermbonden en de erevoorzitter van de Europese veteranenschermbond. Na de welkome kaffee und kuchen begon onze eerste wedstrijd tegen het gastland. Dit team kende ik nog van het vorig WK, najaar 2017 in Maribor en bestaat uit diverse kampioenen. Dus stond er hun sterkste opstelling en is het een genot om tegen deze kampioenen te mogen aantreden. Een revanche zat er niet in en we gingen kansloos ten onder. Daarna volgde de partij tegen onze zuiderburen die ook met hun sterkste team aanwezig waren. Dat kende ik weer van onze laatste ontmoeting op het WK in Stralsund in 2016 waar wij hen verrassend uitschakelden. Deze keer zochten zij naar een revanche en ondanks hun tactiek wisten zij ons niet verslaan. De Duitse schermbondbobo was verrast daar hij dit niet had verwacht gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst. We werden beloond met prachtige zilveren medailles en een geweldige middag volgde nog. Daarna het individuele toernooi waar Peter van Klingeren de 7e plek in zijn leeftijdsklasse haalde en ik moest genoegen nemen met de derde plek. Hier was er wel enige revanche daar goud en zilver naar 2 Belgische schermvrienden ging. Er is dan zelfs een avondprogramma met levende muziek, een warm buffet en de prijsuitreikingen. 3 minuten na middernacht reden we de Rijnbrug over en waren we bijna thuis.

Geef een reactie

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>