«

»

jan 29

Zilver voor Ruben Derksen bij Sista USC toernooi Amsterdam

28 januari 2018

Vandaag heeft Scaramouche degenschermer Ruben Derksen de 2e plaats behaald bij het Sista USC toernooi in Amsterdam (47 deelnemers, senioren).

Ruben wist 4 van de 6 partijen in de poule te winnen waardoor hij vrijgesteld was voor de eerste eliminatie tableau 64. Hij wist vervolgens de eliminatie tableau 32 (15-9), tableau 16 (15-8) en tableau 8 (15-8) te winnen. In de halve finale blesseerde Ruben zich aan de pols van zijn scherm arm. Hij wist de laatste 2 punten van de partij gelukkig nog te maken en stond vervolgens voor de finale.

Omdat hij behoorlijk last had van zijn blessure twijfelde Ruben of hij de finale wel af zou maken. Verschillende degenschermers wisten Ruben over te halen om met rechts te gaan schermen in plaats van links. Vervolgens schermspullen geleend van schermers die al klaar waren en de finale kon beginnen. In het begin kon Ruben nog goed meekomen, maar al gaande de partij kreeg zijn tegenstander de overhand.

Ruben verloor de partij met 15-7 en behaalde daarmee de 2e plaats.

Ook Henk Uijting prikte gezellig mee. Henk wist 1 partij in de poule te winnen en moest wel schermen voor het tableau 64. Die partij wist Henk overtuigend te winnen met 15-10. Helaas verloor Henk de partij bij het tableau 32 waardoor Henk 31e is geworden.

Podium Degen heren Senioren

Geef een antwoord

Uw email adres zal niet worden gepubliseerd.

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.