6 januari 2024
  • 781
  • 0
by Jan Hofman

TEAMKPN Sportfonds ondersteunt het nationale heren degenteam

Op donderdag 30 november 2023 werd het nationale heren degenteam, allen lid van de Arnhemse schermvereniging Scaramouche,  bij s.v. Scaramouche in Arnhem verrast door manager van TEAMKPN Sportfonds Ed Bontrop. Nadat het nationale heren degenteam in 2019 al werd ondersteund, zal het team in 2024 nogmaals worden voorzien van een financiële ondersteuning door TEAMKPN Sportfonds. Andere aanwezigen bij de bekendmaking in Arnhem waren voorzitter van s.v. Scaramouche Jan de Graaf en bestuurslid topsport Ynet van der Veen.

Door de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds kan het nationale heren degenteam, op dit moment bestaande uit Tristan Tulen, David van Nunen, Rafaël Tulen en Ruben Derksen en hun coach deelnemen aan alle wereldbekerwedstrijden, de Europese Kampioenschappen en verschillende trainingsstages om kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs af te dwingen.

Ed Bontrop, manager van het TEAMKPN Sportfonds: “Het TEAMKPN Sportfonds gelooft in de Olympische ambities van dit team. Juist om die laatste stap kansrijker te maken heeft de beoordelingscommissie gekozen voor het ondersteunen van deze inmiddels ervaren groep schermers. Na eerdere ondersteuning in 2019 is dit team enorm gegroeid en klaar voor de grote stap: kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.

TEAMKPN Sportfonds

Het door KPN in 2015 opgerichte TEAMKPN Sportfonds is er speciaal voor teamsporten in Nederland. De aandacht ligt hierbij op sporten die door NOC*NSF niet tot de focussporten worden gerekend en dus slechts beperkt financieel worden ondersteund. In 2023/2024 stelt het TEAMKPN Sportfonds wederom financiële middelen beschikbaar voor een aantal teams waarmee zaken als trainingskampen, reis- en verblijfskosten, materialen en medische en sportieve begeleiding

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief