15 maart 2023
  • 1
  • 0
by Michel

Dit weekend was Scaramouche ook weer alom vertegenwoordigd bij het Delftse Tegeltjestoernooi. Het begon ’s ochtends vroeg, in tegenstelling tot de meeste toernooien, met sabel individueel. Daarbij deden László Martijn en ikzelf mee. Voor het eerst in jaren was dit het tweede toernooi waar ik weer aan deelnam, en daarmee nog een beetje aftasten hoe het allemaal zou gaan lopen. Gelukkig was maître Conrad er al vanaf het begin bij, coachend langs de loper.

Eenmaal begonnen in de zaal moest ik in de poule langzaam op gang komen, maar al snel kwam het spel er beter in. Na de eerste eliminatie gewonnen te hebben, kwam ik uit tegenover de nummer twee van de lijst. Hoewel dit tot de eerste helft vrij stroef verliep, kon ik na wat goeie tips van Conrad alsnog best wat punten bij elkaar sprokkelen. Daarbij eindigde ik op de zesde plek. László wist de twintigste plek te behalen, en Martijn eindigde twaalfde.

Ondertussen waren de individuele wedstrijden voor degen ook begonnen. Helaas moest Jasper na flink geraakt te zijn op de loper met een kom vroegtijdig stoppen. Zeb behaalde wel nog een mooie 19e plek. Bij de dames behaalde Veronique Kocken een gedeelde negende plek, en eindigde Ramina zelfs op het podium als derde. Van harte gefeliciteerd!

In de middag ging voor sabel het recreatieve gemengd sabel equipe toernooi van start. Wij als dames van Scaramouche, Mijs, (andere) Veronique en ik, waren een van de elf deelnemende equipes. Tevens waren wij het enige volledige damesteam dat zich ingeschreven had. Voor Veronique was het de eerste keer dat ze zou deelnemen aan een dergelijk toernooi. Ze wist dapper stand te houden en best wat puntjes bij elkaar te sprokkelen. Een mooie prestatie voor de eerste keer! Met zoveel teams duurde het nog best lang voor de laatste partijen waren uitgeschermd. Daarbij hielp het niet dat tussendoor het brandalarm drie keer afging. Hoewel gelukkig loos alarm, was het ook bijzonder om eens een ontruiming van een schermtoernooi van dichtbij meegemaakt te hebben.

Pas tegen 18:00 uur was de laatste partij afgelopen. Al met al kunnen we als Scaramouche deelnemers terugkijken op een mooi geslaagd toernooi. Op naar de volgende!

Antoinette

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief