29 mei 2023
  • 1
  • 0
by Michel

Team wedstrijden zijn een belangrijke basis om het gevoel van verbondenheid bij schermers te versterken. Je hoeft niet alleen als individu hoeven te presteren, samen sta je sterk.

De NK equipe schermen, Sabel, Floret en Degen op 27 en 28 mei 2023, georganiseerd door de KNAS en de Arnhemse Schermvereniging  Scaramouche werd een klinkend succes.

Gemeente Arnhem, NOC*NSF en Sportbedrijf Arnhem volgt dit team aandachtig. Een logische stap was dan ook dat de finale in het Arnhemse Stadhuis werd gehouden. Opening door de wethouder Bob Roelofs en de voorzitter van de KNAS Leon Pijnappel maakte dit event compleet.

De voorronden op alle 3 wapens werden gehouden in Sporthal Elderveld, zo ook de finales van Sabel en Floret. De Degen finales waren gereserveerd voor het Arnhemse Stadhuis.

De finale uitvoering werd professioneel begeleid door vier, aangewezen door de KNAS, scheidsrechters en het DT (wedstrijdleiding). Uniek tijdens deze finales was de ondersteuning van de scheidsrechters door een video scheidsrechter, de zgn. VAR. Naar het bleek een onmisbaar instrument. Zowel de schermers als de scheidsrechters hebben meerdere keren hiervan gebruik gemaakt.

De finale partijen, dames en heren, gingen tussen de Schermvereniging Den Bosch en Schermvereniging Scaramouche. Het Scaramouche dames degen team won zilver en het heren degen team won voor de vijfde maal goud op rij deze NK.

Scaramouche en dit evenement kon rekenen op brede belangstelling van de Media. TV, Live Streams,  (online-)kranten, Radio (studio) en de aanwezigheid van Publiek bevestigen de belangstelling voor deze dames en heren degen finales.

Op dit moment presteert het Nationaal Degen heren equipe (allen leden van de schermvereniging Scaramouche) internationaal zeer goed. Dit team en hun coach verdienen het om breed onder de aandacht (high exposure) te worden gebracht, een interessante partij voor potentiële sponsors die deel willen uitmaken van de verwezenlijking van een droom – Olympische Spelen 2024, hun zgn. Road to Paris.

Het SchermCentrum op Sportpark “de Bakenhof” ligt midden in de wijk Malburgen, veel gezinnen komen uit zgn. achterstandswijken. Deze kinderen hebben recht om in aanraking te komen met alle aangeboden sporten in Sportpark “de Bakenhof” en samen met AM support hebben deze kinderen  kennis gemaakt met Scaramouche en de Schermsport.

Wethouder Bob Roelofs appte na afloop;

Prachtig voor de schermsport, Scaramouche en onze stad! Dank je wel voor al jullie werk! Arnhem kan terug kijken op een geweldig evenement!

Bedankt Bob Roelofs.

Voorzitter Scaramouche Jan de Graaf

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief