20 juni 2022
  • 1
  • 0
by Michel

Zondag 19 juni 2022  –  Tristan Tulen wint Zilver tijdens Europese Kampioenschappen.

Vorige week  vertrokken de Nederlandse senioren degen als hechte delegatie naar Antalya Turkey voor de Europese kampioenschappen individueel en team. Inmiddels hebben de heren hun ervaring op dit niveau in de individuele wedstrijden flink uitgebreid en heeft Tristan Tulen zelfs zilver bemachtigd. In de halve finale versloeg Tristan de Zwitser Alexis Bayard en in de finale was de Fransman Yannick Borel zijn meerdere.

En ook zijn teamgenoten Ruben Derksen, David van Nunen en Rafael Tulen hebben hun sporen verdiend. Trainer Arwin Kardolus is zeer tevreden over de prestaties. Ruben heeft zijn ervaringen verruimd, maar ook de schermprestaties van Rafael en David, die op tableau 32 eindigde, zijn bijzonder.

Nu zullen Ruben Derksen, David van Nunen, Rafael Tulen en Tristan Tulen samen verder optrekken in de team-kampioenschappen. Topsport KNAS toont zich zeer betrokken en ook de publiciteit in bredere zin is goed voor de Nederlandse schermsport. Zou de NTC de Bakenhof nu al haar vruchten afwerpen?

Foto credits: FIE (International Fencing Federation)

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief