14 november 2021
  • 1
  • 0
by bart

Een gezamenlijk initiatief van de gemeente Arnhem, het sportbedrijf Arnhem en de Bakenhofse sportaanbieders, te weten Schermvereniging Scaramouche, Voetbalvereniging “Arnhemia”, Tennisvereniging “Malburgen”, Handboogschietvereniging “Taxus” en de Rugbyvereniging “The Pigs”.

Deze initiatiefnemers willen meer (sport-)activiteiten op het sportpark en meer betrokkenheid met de omliggende wijken.

In dit kader heeft het Olympuscollege (Malburgen) haar sportdagen georganiseerd op de Bakenhof.

Twee dagen lang hebben de vrijwilligers van Scaramouche de brugklassen, ongeveer 150 leerlingen van het Olympus college mavo, havo en VWO in haar schermzaal kennis laten maken met de vereniging en de schermsport onder leiding van Mieke en Jan de Graaf en Henk Uijting.

De uitgelegde schermtechnieken werden door alle leerlingen snel onder de knie gekregen. Zonder uitzondering was de motivatie bovengemiddeld. Uiteraard heeft onze moderne schermzaal hieraan ook haar steentje bijgedragen.

Aan het eind van elke clinic zijn er schermfinales gehouden met scheidsrechter, score secondant, assistent scheidsrechter en een heuse schare enthousiaste toeschouwers, allen leerlingen van het Olympus. Na afloop mochten leerlingen die nog een rondje wilden oefenen hun hart ophalen met een tegenstander naar keuze.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief