23 december 2022
  • 1
  • 0
by Michel

Arnhemse Schermvereniging Scaramouche organiseert de komende jaren het NK Equipe schermen voor senioren.

Scaramouche ziet in het NK equipe schermen een belangrijke bijdrage aan het gevoel van verbondenheid voor schermers onderling, passend bij haar visie op de schermsport en zet zich dus graag in om dit te realiseren. In samenwerking met de Nederlandse Schermbond KNAS werkt inmiddels een klein leger aan vrijwilligers aan de voorbereidingen voor de team wedstrijden op 27 en 28 mei 2023. Bijzonder detail is dat de finale op zondag 28 mei in de Arnhemse Raadhuishal zal plaatsvinden: dit was de jaarlijkse locatie voor de finale van de “Airborne Trophy”, het vroegere Nederlandse wereldbeker schermtoernooi.

Ondersteund door de Arnhemse wethouder Bob Roelofs, zet de gemeente Arnhem zich nu opnieuw als Nederlandse scherm hoofdstad op de kaart met deze locatie en het bijzondere programma van de finale. Het plan hiervoor is:

  • Opening door de Arnhemse wethouder en Voorzitter schermbond KNAS
  • Kennismaking met de schermsport op hoog niveau in de finale match dames degen en die voor heren degen.
  • Première Theaterschermen door jongeren van de wijkbegeleidingsteams van de Presikhaaf University en AM support team onder leiding van Studio26, Podium voor Creatieve Industrie uit Velp
  • Kennismaking met de topsporters van het Nederlandse Nationale heren degen Team  Tristan Tulen, Rafael Tulen, David van Nunen en Ruben Derksen, tevens lid van de Arnhemse Schermvereniging Scaramouche.

De organiserende vereniging Scaramouche zal deelnemen met:

  • Drie dames teams, één voor elk wapen (degen,  sabel en floret)
  • Eén heren team sabel en twee heren teams degen.


Het Arnhemse heren degen team van Scaramouche zal nu voor de vierde keer zijn NK-titel verdedigen. Het team is dit jaar bijzonder goed voorbereid. Niet alleen door de topsport training van Arwin Kardolus die zij krijgen in het NTC (Nationaal TrainingsCentrum) op sportpark de Bakenhof, maar ook door de coaching van Henk Uijting en de ervaring die zij opdoen op toernooien wereldwijd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen Parijs 2024. ( team 6e geworden Europacup Heidenheim 2022) .

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief