18 januari 2024
  • 809
  • 0
by Jan Hofman
Louis Hopstaken, bestuurslid van Scaramouche, oud KNAS bestuurslid en internationaal scheidrechter wordt bedankt door Remco Middenveld (KNAS-internationaal)

Velen van jullie kennen Louis Hopstaken als een oud-bestuurslid van de KNAS, maar veel langer is hij al actief als scheidsrechter. De respectabele leeftijd van 60 jaar oud is Louis al reeds gepasseerd, maar hij heeft nog jaren gejureerd. Een volledig overzicht heb ik helaas niet, maar enkel in de laatste jaren was Louis nog actief op U23 toernooien in Busto Arsizio, Luxemburg, Heidelberg en Boedapest. Echter, op de U23 toernooien van Colmar en Berlijn was Louis een echte vast waarde en een gerespecteerde bekende voor veel schermers.

Afgelopen weekend hebben Louis en ik voor het laatst samen gejureerd in Berlijn. Een laatste keer op een wedstrijd die voor ons beide bijzonder is, want jaarlijks worden we vooral daar met enthousiasme ontvangen en gewaardeerd.

Op een meer persoonlijke noot wil ik Louis ook bedanken. Toen ik in 2013 voor het eerst namens Nederland naar een U23 wedstrijd uit het Europese circuit mocht was dat voor mij spannend. Gelukkig voor mij was Louis daar ook en kon hij mij begeleiden in de internationale scheidsrechterswereld. Louis was niet zozeer een mentor, maar een uitstekende collega. We hebben vaak samen gereisd, gegeten, gelachen en gejureerd. Dat Louis en ik toen samen in Berlijn stonden en afgelopen weekend voor het laatst weer heeft een mooie symmetrie.

Voor scheidsrechters als Louis (en mij) blijft het soms jammer dat zijn beide zoons zo succesvol zijn, waardoor wij veelal vroeger uit de wedstrijd gehaald zijn. Zonder twijfel zullen zijn zoons nog wel even doorgaan met schermen, en dus verwacht ik dat we Louis voorlopig langs de Nederlandse lopers kunnen blijven zien. Louis, zie ik je op SISTA?? En anders op het NKV?

Remco Middelveld

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief