19 november 2012
  • 1
  • 0
by bart

Enkele weken geleden, op drie november, pakte het NOC*NSF goed uit met de viering van haar 100 jarig bestaan. De schermsport en Scaramouche waren hierbij ook goed vertegenwoordigd (lees artikel).

Scaramouche was daarnaast ook uitgenodigd voor een ‘rond-de-tafelgesprek’ met enkele andere prominenten zoals de Wethouder sport van Arnhem Gerrie Elferink. Namens Scaramouche was hier Arvid Oostveen.

Scaramouche werd belicht als een “best practice” in de ontwikkeling van nieuw sportaanbod. Scaramouche geeft al enkele jaren schermlessen aan kinderen met een verstandelijke beperking en dit seizoen tevens voor mensen met een lichamelijke beperking.

Het succes is door visie en de inzet van vrijwilligers tot stand gekomen, maar speciaal werd belicht dat er een unieke samenwerking is tussen een ondernemer, Soolancelot van Arvid Oostveen en een non-profitorganisatie, Scaramouche. De ondernemer verzorgt workshops en cursussen overdag, houdt zich bezig met fundraising en schrijft programma’s voor nieuw sportaanbod. De spin-off hiervan is te zien in de vereniging, omdat deze volgt met het opnemen van het nieuwe schermaanbod. Zo ontstaat er een wisselwerking die goede resultaten geeft.

In een goed gesprek heeft de schermsport zich buiten de demo’s en workshops  ook van een organiserende en ondernemende kant laten zien, een kant die in de huidige samenleving steeds belangrijker wordt. Goed georganiseerde verenigingen, met een breed sportaanbod en samenwerking met lokale partners zijn sleutels tot succes en een gezonde schermvereniging.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief