21 februari 2023
  • 1
  • 0
by Michel

Scaramouche is blij een trainer van het formaat van Rorik Janssen aan zich te binden. Begin jaren 80 was Rorik zelf Nationaal Nederlands Schermkampioen op floret en begon hij zijn ontwikkeling tot schermcoach. Hij is voor tientallen finalisten op Europees- en wereldniveau coach geweest. Zowel voor teams als voor individuele schermers.

Ook was hij eerder al bondscoach voor de Duitse schermbond bij titeltoernooien en was hij namens KNAS bondscoach voor de Nederlandse florettisten tussen 2005 en 2008. Nu heeft de KNAS hem weer ingeschakeld als trainer voor het Nationaal Training Centrum.

Na zijn studie bewegingswetenschappen aan de VU heeft hij bovendien bijgedragen aan de didactische ontwikkeling van het trainersvak door praktische toepassing van bewegingsleer in de schermtrainingsmethodieken. Inmiddels is hij verantwoordelijk voor de opleiding van honderden trainers op internationaal niveau en is hij oprichter van de Maestros-klup, de “Coaches Academy” voor schermcoaches met lessen, grote toernooien en trainingskampen.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief