4 april 2023
  • 754
  • 0
by Michel

Afgelopen weekend werd er in Utrecht op het Domtoernooi gestreden om de felbegeerde chocolaatjes, de Domtorentjes. Tien schermers van Scaramouche kwamen in actie bij heren en dames degen, en heren en dames sabel. Jasper Videler en Louis Hopstaken zorgden er als scheidsrechters voor dat de partijen verliepen volgens de regels.

De dag begon weer vroeg met de heren degen. De mannen wisten sterke poules neer te zetten. David van Nunen en Ruben Derksen wisten allebei alles te winnen in de pouleronde, Raul Lenderink won er vier.

Bij de 64 pakte Raul ruime winst, en stootte door naar de 32. Uiteindelijk werd Raul 18e. David en Ruben streden nog door, Ruben verloor bij de laatste acht en werd vijfde. David won goud na een sterke finale. Gefeliciteerd!

Bij de dames vlogen Ramina Mansurova en Veronique Kocken als ballerina’s over de lopers. Ramina won vier partijen in haar poule, en Veronique drie. Beide dames waren daarmee vrijgesteld voor de 32 en konden direct door naar de top 16. Hier verloor Veronique na een spannende eliminatie met 15-14. Ramina hield in haar eliminaties de scores van de tegenstanders onder de tien en schermde door naar de finale. Het werd een spannende finale waarin het lang gelijk op ging. Uiteindelijk werd Ramina tweede. Geniet van de Domtorentjes!

In de middag begonnen de heren sabel in een drukke zaal, waar de  schermtassen half over de lopers lagen, met hun toernooi. Martijn Polak en László Marácz wonnen twee partijen in de poule en Aleh Pimenau won er vier. Martijn verloor vervolgens nipt bij de 32 en werd twintigste. László werd van zijn apropos gebracht doordat zijn materiaal niet goedgekeurd werd door de scheidsrechter. Ook hij eindigde bij de laatste 32 en werd 21e. Aleh schermde nog door en verloor uiteindelijk bij de laatste 16. Hij behaalde een negende plaats.

Als laatst kwamen de zussen Antoinette en Henriëtte Hofman in actie bij dames sabel. Antoinette wist de helft van haar partijen te winnen in de poule, Henriëtte verloor er één. Beide dames waren vrijgesteld voor de top 16 en mochten direct door naar de top acht. Na een goede eliminatie waar Antoinette dicht op de winst kroop, werd Antoinette zesde. Henriëtte wist nog van drie Amsterdamse dames te winnen en won daarmee het Domtoernooi!

Met drie doosjes Domtorentjes op zak gingen de Scaramouchers weer naar huis na een geslaagde wedstrijd. Hiermee was het ook een goede voorbereiding voor het Wereld Jeugdkampioenschap komende week in Plovdiv. Daar zullen Veronique, Zeb Visser en Raul op degen in actie komen. Succes alvast!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief