4 november 2012
  • 1
  • 0
by Michel

ARNHEM – Zaterdag 3 november was de 100e verjaardag van NOC*NSF. Reden voor de NOC*NSF om samen met de sportbonden de deuren van Papendal open te houden voor één grote sportparade. De Papendal Sport Parade is een sportfeest voor jong en oud en met een heel divers programma waaraan iedereen mee kon doen.

Op verzoek van de KNAS heeft Scaramouche dit landelijke evenement georganiseerd. Er was veel belangstelling voor het schermen. Het was jammer dat we maar één loper hadden. Dat was te weinig voor de honderden scherm-belangstellenden: menigeen hebben we helaas moeten teleurstellen.

Om zoveel mogelijk tegemoet te kunnen komen aan de getoonde belangstelling voor onze schermsport is op een bepaald moment zelfs de loper in drie delen ingedeeld. Zo konden toch nog meer dan anders, vooral jeugdige sporters kennis maken met schermen.

Het vrijwilligersteam van Scaramouche, onder leiding van Henk Uiting, heeft zeer professioneel de schermsport onder de aandacht gebracht. Een goede PR voor de KNAS en een goede PR voor Scaramouche. Het hoogtepunt was toch wel dat er een kort gesprekje plaatsvond tussen onze kroonprins welke even langs kwam en Henk Uiting.

Bijzonder was toch ook wel dat twee sporten, Kendo (een Japanse vechtsport met stokken en zwaarden waarbij het voetenwerk veel overeenkomsten heeft met het voetenwerk van de schermsport) en onze schermsport in elkaar vloeide. Het was zeer spectaculair dat de Kendo-sporters (kendoka’s) op onze loper gingen schermen. De foto’s spreken voor zich. Andere belangstellenden waren o.a. de burgemeester en wethouder van Arnhem.

Nog een hoogtepunt was dat André Kuipers (jawel, de astronaut) tegen het einde van de middag ook een bezoek bracht aan de KNAS/Scaramouche stand. Zijn kinderen hebben een sessie schermonderricht genoten, onder leiding van Henk Uijting. Een kort geanimeerd gesprek volgde daarop met Henk Uijting. Zie voor meer foto’s van die dag het fotoalbum.

Veel bekijks bij de mini-lesjes.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Op de hoogte blijven?
Abonneer op de nieuwsbrief

Abonneer op de nieuwsbrief